Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Week Overzicht 34

Week Overzicht 34

Het spijt ons als deze editie van het Week Overzicht af en toe gehaast voelt, wij bij MijnSerie onderbreken ons werk ook maar al te graag om van die paar minuten zon te genieten. Gelukkig voor jullie regent het zo veel dat we weer een hoop nieuws op een rijtje hebben gezet! Vernieuwingen, spijtige beëindigingen en verrassende optredens: week 34 was weer een bewogen weekje voor televisieland. Lees mee...



Enlisted
- Na lange gesprekken met de producenten besluit Yahoo Screen de voormalige Fox komedie niet te redden van beëindiging. De serie over drie broers in militaire dienst was een favoriet van de critici afgelopen seizoen maar moest buigen voor de lage kijkcijfers. Producent Fox21 opperde de serie aan Yahoo Screen, de nieuwe TV dienst die ook Community redde, maar de twee partijen konden het niet eens worden over een budget.

Flikken Maastricht
- Het nieuwe, negende seizoen van Flikken Maastricht begint op 5 september bij de NPO. In de seizoensfinale van afgelopen lente reden Wolfs (Victor Reinier) en Eva (Angela Schijf) tijdens een schietpartij een metersdiepe steengroeve in. Het nieuwe seizoen zal, naast beantwoorden wie er overleeft, ook verder bouwen op de verhaallijnen van seizoen acht. Voor meer details over de finale en het nieuwe, negende seizoen lees het eerste en tweede deel van MijnSeries exclusieve interview met de producent. Voorafgaand aan de première zal de eerste aflevering van seizoen negen al vanaf 3 september op de website van NPO te zien zijn.



Game of Thrones
- HBO chef Michael Lombardo heeft het onderwerp seks en geweld aangekaart tijdens het Edinburgh International Television Festival. “Het is een volwassen service. Onze abonnees betalen een bedrag voor ongecensureerde series,” zegt hij. “Mijn baan is om zaken te doen met verantwoordelijke creatieve krachten.” De serie Game of Thrones kwam afgelopen seizoen in opspraak toen de serie faalde critici te overtuigen dat de vertoonde seks tussen Jaime en Cersei met toestemming van de laatstgenoemde was. Lombardo reageert: “Ik waardeer dat er wat controversie was en het genereerde een gesprek over wat seks met instemming is of niet is.” In de boeken, die zelf vol seks en geweld zitten, was de betreffende seks wel consensueel.

Glee
- Max Adler zal in het laatste seizoen van Glee terugkeren als Dave Karofsky. In tenminste vier van de dertien afleveringen zal de voormalige pestkop te zien zijn. De serie staat ingepland voor midseason.



Happy Valley
- De Britse serie Happy Valley heeft een tweede seizoen gekregen van de BBC. Het nieuwe seizoen zal nog dieper op de wereld van Catherine Cawood (Sarah Lancashire) ingaan. In seizoen één onderzocht de politie sergeant een ontvoeringszaak in een klein dorp in West Yorkshire. Netflix kocht in Amerika de rechten voor de serie.

Grace and Frankie
- Joe Morton (Scandal), Geoff Stults (Enlisted) en Barry Bostwick (Spin City) klimmen aan boord van de Netflix komedie Grace and Frankie. Stults speelt Mitch, een vader van twee die zijn best doet zijn werk te combineren met zijn gezinsleven. Morton en Bostwick spelen ieder oude vrienden van de twee respectievelijke koppels in de hoofdrol. De serie draait om twee vrouwen, gespeeld door Jane Fonda en Lily Tomlin, die met elkaar bevriend raken nadat hun mannen met elkaar gaan. Grace and Frankie is vanaf 2015 te zien op de streamingsdienst.



Phineas and Ferb
- De Disney hit Phineas and Ferb gaat een speciale aflevering wijden aan Lost. De aflevering, genaamd Lost in Danville, ziet de twee cartoonhelden met een mysterieuze capsule in hun achtertuin. De aflevering zal gepend worden door Lost-schrijver Damon Lindelof en een personage wordt ingesproken door voormalig Lost-acteur Terry O’Quinn. De aflevering is in de Verenigde Staten op 29 september te zien, zo’n tien jaar nadat Lost voor het eerst op TV kwam.

White City
- Na Traffic en Syriana zal Stephen Gaghan de pilot van AMC's White City regisseren. Het geopolitieke drama gaat over Jon Liston, een oorlogsverslaggever in Kabul die de bevelen van zijn meerdere negeert en tracht te praten met lokale rebellenleiders. De serie is geschreven door voormalig Time correspondent in het Midden-Oosten Nick McDonell, en voormalig Afghanistan adviseur John Dempsey. “Nick en John verbleven in mijn huis toen ze het script pitchten, vlak nadat ze uit Kabul terugkeerden. Ze schreven een oprecht verbazingwekkend script. Laten we eerlijk zijn, als Coppola nu Apocalypse Now zou doen, zou het een AMC serie zijn,” zegt Gaghan.

Zakelijk
- SBS is nog altijd van plan om een vierde zender te lanceren, zegt programmadirecteur Remko van Westerloo tegen Adformatie. Vorig jaar kondigde hij de zender, speciaal gericht op vrouwen, al aan maar vooralsnog zijn er geen specifieke ontwikkelingen.
- In de Verenigde Staten zijn internetaansluitingen officieel groter dan televisiekabelaansluitingen. OK, het is een verschil van 5.000 huishoudens, maar er is een trend zichtbaar: internet wordt belangrijker dan televisie via de kabel. Hoewel de groei van internet niet te betwisten valt, is er nog geen reden voor paniek. Reguliere televisie, met reclames en abonnementen is nog steeds de belangrijkste manier van kijken voor vijftig miljoen huishoudens. Het valt alleen niet langer te ontkennen dat de toekomst van televisie gestreamed wordt.

Meer nieuws deze week op MijnSerie.nl
- De Emmy’s zijn eindelijk ook in Nederland te zien
- Via exclusieve interviews met prominente streamingsdiensten kijkt MijnSerie naar de invloed van Nederlandse seriefans op het Video on Demand aanbod
- De Creative Emmy Awards werden uitgedeeld en er zijn weer heel veel winnaars
- The Strain is gezegend met een tweede seizoen
- Samen met Editie NL kijkt MijnSerie vooruit naar het nieuwe TV seizoen en kiest tien veelbelovende series
- Ook Finding Carter gaat door naar het tweede jaar
- Showtime doet er nog een schepje bovenop en vernieuwt Ray Donavan en Masters of Sex met ieder een derde seizoen
- Rectify is ook verzekerd van een derde seizoen
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

JanWillemK
JanWillemK 26 augustus 2014, 20:31
Haha, ik ben nu al super benieuwd naar de speciale "Lost" aflevering van Phineas and Ferb!
Log in om een reactie achter te laten