Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Week Overzicht 27

Week Overzicht 27

Hebben jullie het echte nieuws al eens gevolgd? Dat is pas spannend. Die hele crisis in het Midden-Oosten met die schoondochter van een dictator die ontvoerd werd? Bizar. Nog niet gesproken over het verschijnsel dat 2% van de wereldbevolking laat verdwijnen. Man, man. Het echte nieuws is niet goed voor je. Gelukkig is er nog televisie! En wow wat is er veel gebeurd deze week. Zoals je van ons gewend bent hebben we al het TV nieuws dat we nog niet gerapporteerd hebben overzichtelijk in deze lijst staan. Veel luchtiger dan dat echte nieuws.

Bekende Gezichten
- Jan Smit gaat zichzelf spelen in een aflevering van Flikken Maastricht. In het verhaal benadert de zanger het politieteam om een dag mee te lopen. Voor Smit er erg in zal hebben, raakt hij betrokken bij een moordzaak. Seizoen negen van Flikken Maastricht is nu aan het filmen en zal volgend jaar op de buis te zien zijn.
- Once Upon A Time begint volgend seizoen met een Frozen verhaallijn. Greeks Scott Michael Foster neemt de rol van Kristoff op zich. Georgina Haig (Fringe) is gecast als de ijzige Elsa. De nog onbekende Elizabeth Lail zal Anna vertolken.
- Regisseur Alex Graves neemt een stapje terug van Game of Thrones. Graves lag dit jaar onder vuur omdat hij de controversiele verkrachting van het personage Cersei omschreef als "instemmend". In zijn plaats komt regisseur Michael Slovis, die onder andere Breaking Bad en Chicago Fire al aanstuurde. Slovis neemt de eerste twee afleveringen van het nog te filmen vijfde seizoen op zich.
- Venus is terug! Het geliefde personage, gespeeld door Walton Goggins (Justified) zal te zien zijn in het laatste seizoen van Sons of Anarchy. Dit meldde bedenker Kurt Sutter op Twitter.
- Devin Aoki (Sin City) neemt de rol van de stripheldin Katana op zich in het nieuwe seizoen van Arrow. Het personage Tatsu Yamashiro was een mentor voor Oliver voordat hij het groene pakje aantrok. Aoki is te zien in de première en heeft een terugkerende rol. 
- Carol Kane (Taxi, Girls) gaat de moeder spelen van Oswald Cobblepot in de nieuwe serie Gotham. Gertrud Cobblepot is een trotste schoonheid met grootheidswaan en zal in aflevering twee haar opwachting maken. Gotham is dit najaar te zien in de V.S.

Wie zegt wat?
- Travis Beacham, de man achter het gecancelde Hieroglyph, plaatste een laatste notitie over het project op zijn blog. "Het is enorm hartverscheurend. Ik ben gek op het werk dat we gedaan hebben en droevig dat we het niet kunnen delen. Ik heb echter geen spijt van de tijd, moeite en het geloof dat ik er in investeerde. Het zuigt dat ik je niet kan laten zien wat voor iets geweldigs we gemaakt hebben, maar ik weet zeker dat ik nu betere dingen ga maken hierdoor."
- Famke Janssen geeft toe in een interview met The TV Addict dat ze haar personage in Hemlock Grove een "verschrikkelijke moeder" vindt. Over seizoen twee vertelt ze: "Ze begint in een kwetsbare plek en dingen hebben een ander effect op haar." 
- In RTL Boulevard onthult actrice Toprak Yalciner dat haar personage Nuran volgend jaar niet meer te zien is in Goede Tijden Slechte Tijden. "Nuran heeft zo veel meegemaakt en ik vond het wel een mooi rond verhaal," zegt Yalciner. De 27-jarige gaat zich richten op toneel.

South Park app
- 4 juli ging de iOS app van South Park online met bijna 250 aflevering van de serie om te streamen. Nadat de app al succesvol was in de V.S. en Duitsland. Nu is de app dus ook gratis in de Nederlandse app store te vinden.

Meer!
- Sherlock keert terug voor een speciale aflevering en een vierde seizoen bestaande uit drie afleveringen, meldt BBC One. Er is nog niet heel veel bekend over het nieuwe vierde seizoen, behalve dat het in januari 2015 de productie begint van de special. De drie afleveringen zullen later dit jaar geproduceerd worden. Hoofdrolspelers Benedict Cumberbatch (Star Trek: Into Darkness) en Martin Freeman (The Hobbit) keren allebei terug.

Geloof Twitter niet (altijd)
- In een perfect voorbeeld van "een bron is geen bron" namen heel veel sites de tweet van Glee's Chris Colfer over. In minder dan 140 karakters melde Colfer, die al vijf jaar lang de sympathieke Kurt speelt, dat hij vanwege "persoonlijke omstandigheden" Glee verliet. Inmiddels is de tweet verwijderd en heeft de manager bevestigd dat Colfers account gehacked was.

Handig
- De NPO zal binnenkort een avatar testen die automatisch gebarentaal laat zien. Doven en slechthorenden kunnen met Hbb-technologie het virtuele personage naar voren laten komen. Het poppetje, in de vorm van een hand, kan voor elke spreker in een programma gebruikt worden. Voor meerdere mensen aan het woord krijgt het poppetje een andere kleur. NPO-bestuursvoorzitter Hank Hagoort is optimistisch: "De eerste testresultaten zijn veelbelovend, maar we gaan de techniek nog verder ontwikkelen met onze Europese partners. Begin volgend jaar gaan we samen met de NTR al enkele afleveringen van het kinderprogramma Het Zandkasteel voorzien van een avatar."
 
Nieuwe series
- CBS heeft dertien afleveringen gegeven aan het nieuwe drama Zoo, gebaseerd op het boek van James Patterson met dezelfde naam. Jeff Pinkner, Josh Appelbaum, Andre Nemec en Scott Rosenberg (Mission Impossible: Ghost Protocol, The Amazing Spider-Man 2) zullen de serie produceren. In Zoo vindt er een wereldwijde golf van aanvallen plaats door dieren. Het gevaar neemt toe een bioloog moet de reden achter de aanvallen traceren en een oplossing vinden voordat de mensheid het onderdoet aan het dierenrijk.
- Het succesvolle boek American Gods, geschreven door Neil Gaiman, krijgt een serie op Starz. De zender heeft de serie bestelt op basis van de scripts. Aan het roer staan Bryan Fuller (Hannibal) en Michael Green (Heroes). In de serie ontstaat er een oorlog tussen de oude goden van de mythologie en de nieuwe goden van moderne maatschappelijke begeertes zoals geld en faam. In de strijd verwikkeld is een oud-crimineel genaamd Shadow Moon die als bodyguard fungeert voor een oplichter die eigenlijk een van de oude goden is. 
- Sony heeft een drie-jarige overeenkomst getekend met de Spaans-talige zender Telemundo. Dit betekent dat Sony ieder jaar een serie zal produceren voor de zender in de V.S. Telemundo zal de series vervolgens wereldwijd distribueren.
- FXX heeft tien afleveringen besteld van de komedie Man Seeking Woman, met Jay Baruchel (This Is the End) in de hoofdrol. Baruchel speelt Josh Greenberg in zijn wanhopige zoektocht naar liefde. Vaste rollen zijn weggelegd voor Eric Andre (Don't Trust The Bitch in Apartment 23), Britt Lower (Unfortgettable) en Maya Erskine (Betas).
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten