Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Week Overzicht 17

Week Overzicht 17

Al een beetje bij aan het komen van Koningsdag? Geen zorgen, MijnSerie heeft opgelet voor je terwijl je lekker tompoezen at in de zon of bij een buitenluchtoptreden danste. Er is namelijk weer een hoop gebeurt deze week in TV land. MijnSerie heeft de kleinere nieuwsberichten die nog niet op de site stonden op een rij gezet. Deze week antwoord op de vragen: 'Word ik gearresteerd als ik Game of Thrones blijf downloaden?', 'Gaat iemand nog zijn verontschuldigingen aanbieden voor twee seizoenen van The Newsroom?' en 'Wanneer komt er eindelijk eens een serie over een mannelijke drugsverslaafde dokter?'. De grote levensvragen dus. MijnSerie is hier om te helpen.



Nieuwe Series
- J.K. Rowling bundelt haar krachten met de BBC voor een driedelige miniserie van haar boek Een Goede Raad, ofwel The Casual Vacancy. De roman draait om het idyllische dorp van Pagford, waarachter de façade van rustig Engels dorpje een strijd raast tussen rijk en arm, tieners en ouders, mannen en vrouwen en leraren en hun studenten. Rowling zal zelf dienen als producent.
- Zender USA voegt twee series toe deze zomer. Rush gaat over een pillen slikkende, feestende dokter. Satisfaction (2014) draait om een modern huwelijk net op het moment dat het gewoon begint te worden. Beide series starten op 17 juli in de V.S.
- De Amerikaanse zender BET heeft een nieuwe serie in de wacht staan. The Start Up draait om hip-hop artiest Diggy Simmons die Blake Monroe speelt, een oprichter van een entertainment blog. Het is nog niet bekend wanneer de serie in première gaat.

Bekende Gezichten
- John Turturro (Transformers) vervangt Robert DeNiro in de BBC en HBO coproductie Criminal Justice. De zevendelige miniserie gaat over een gehaaide advocaat die een jongen moet verdedigen voor de moord op een meisje in New York. DeNiro was zelf als vervanging voor de overleden James Gandolfini aangenomen, maar moest vanwege een ander project zijn rol opgeven.
- Graceland voegt Coby Ryan McLaughlin toe aan seizoen twee. De The Secret Life of the American Teenager ster zal twee afleveringen een lid van een speciaal team zijn die helpt bij het oprollen van een kartel.



Meer!
- BET kondigt aan dat de langlopende komedieserie The Game een achtste seizoen krijgt. De komedie met Wendy Raquel Robinson en Hosea Chanchez in de hoofdrol blijft een succes voor de kleine zender. De serie begon als spin-off van de serie Girlfriends op The CW, maar werd later overgenomen door BET.

Pak je agenda
- Over Graceland gesproken; de serie keert deze zomer op 11 juni terug op de Amerikaanse TV, samen met seizoen vier van Suits. Royal Pains begint een dag daarvoor, op 10 juni. Covert Affairs zal het vijfde seizoen beginnen op 24 juni.
- Het nieuwe seizoen van The Killing, ofwel de serie die maar niet dood wil gaan, verschijnt op 1 augustus op Netflix. De serie, geadapteerd van de Deense serie, was al eens beëindigt door zender AMC. Toen het voor de tweede keer de deur gewezen werd, stapte Netflix in om nog een seizoen te produceren.

Sorry, fans
- Aaron Sorkin bood tijdens het Tribeca Film Festival zijn excuses aan voor The Newsroom. De HBO serie, die deze zomer zijn derde en laatste seizoen zal starten, heeft altijd hevige kritiek verduurt. Sorkin zegt dat "er een vreselijk misverstand is". Het was nooit zijn bedoeling om de journalistiek te bekritiseren met het drama over een nieuwsteam dat objectief nieuws verstrekt ondanks de corporatieve druk van bovenaf. "Ik denk dat jij en ik verkeerd zijn begonnen met The Newsroom en ik wil mijn verontschuldiging aanbieden en overnieuw beginnen," zegt de West Wing en The Social Network schrijver.



Nooit meer samen
- Nadat eerder deze week de reünie van Friends werd uitgesloten, kunnen Will & Grace fans ook hun hoop opgeven. Naar aanleiding van geruchten sprak een woordvoerder van zender NBC dat er "geen waarheid" zat in het verhaal. Vervolgens tweette acteur Sean Hayes, die acht jaar lang de flamboyante Jack McFarland vertolkte, dat niemand van de vier hoofdrolspelers benaderd is voor een mogelijke reünie.

Upfronts 2014
- The Mentalist loopt zoveel gevaar om gecanceld te worden op CBS, dat producent Warner Bros TV de serie probeert te verkopen aan andere zenders. Het is niet ongehoord dat een volwassen drama, zeker een met veel internationale successen, wordt verkocht nadat het beëindigt wordt. Het komt alleen niet vaak voor. Of fans van de serie zich zorgen moeten maken horen we in mei tijdens de jaarlijkse Upfronts, waar TV zenders hun programmering voor het aankomende seizoen bekend maken.

Zakelijk
- Gerard Timmer is de nieuwe algemeen directeur van BNN-VARA, zo meldt de NRC. De 45-jarige Timmer richtte in '97 de jongerenomroep BNN op met Bart de Graaff. Tot 2006 functioneerde hij als voorzitter van de omroep. Vanaf 1 mei keert de oudgediende terug om een directie te vormen met zakelijk directeur Marc Adriani.
- Netflix verhoogt haar prijzen in de V.S., zo meldde CEO Reed Hastings bij de bekendmaking van de kwartaalcijfers. De verhoging wordt alleen toegepast bij nieuwe gebruikers. In Nederland blijft de prijs voorlopig nog hetzelfde.
- Ondanks dat van een torrentsite downloaden nu officieel illegaal is in Nederland, hoef je je nog geen zorgen te maken over boetes of gevangenisstraf. Stichting Brein zegt niet achter individuele downloaders aan te gaan. "Het gaat Brein om de illegale handelaars. Op het internet zijn dat de sites en diensten die er hun zaak van maken om toegang tot illegaal aanbod te faciliteren", vertelt directeur Tim Kuik aan de Volkskrant.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

anonymous
anonymous 27 april 2014, 17:07
Kijk uit naar graceland!!
Log in om een reactie achter te laten