Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

André van den Heuvel overleden

Acteur André van den Heuvel is dinsdag 9 februari in Amsterdam overleden. Zijn dochter heeft het nieuws bekend gemaakt. Van den Heuvel begon in 1957 zijn carrière in de televisiefilm Gijsbrecht van Aemstel. Van den Heuvel speelde daarna in vele films, toneelstukken en televisiefilms mee. Pas in 1973 speelde hij zijn eerste rol in een televisieserie Waaldrecht waarin hij Dr. Koelewijn speelde.

Daarna speelde van den Heuvel in televisieseries zoals Merijntje Gijzens Jeugd, Kunt U Mij De Weg Vertellen Naar Hamelen, Mijnheer?, Oorlogswinter, Ieder zijn deel, De Weg, Willem van Oranje, Recht voor z’n Raab, De Partizanen, Baantjer, Oud Geld en Wilhelmina. In 2007 speelde hij in Flikken Maastricht en zijn laatste televisie optreden was in 2008 in de serie Keyzer en de Boer advocaten.

Van den Heuvel won tweemaal de Louis D’Or, de hoogste Nederlandse toneel onderscheiding voor een mannelijke hoofdrol. Van den Heuvel was jarenlang getrouwd met actrice Kitty Jansen met wie hij samenspeelde in de musical Heerlijk Duurt het Langst. Daarin zong hij samen met Leen Jongewaard het lied 'Op een Mooie Pinksterdag'. Bekijk de video hieronder:
Video on youtube


Ook was van den Heuvel in de jaren ’70 het gezicht van de Nederlandse Meedenkbank (Nederlandse Middenstandsbank), die later opging in de ING. De slogan “De NMB denkt met u mee”, was in die tijd Nederland-wijd bekend en gebruikt. Zie video hieronder:
Video on youtube


Van den Heuvel is blijven acteren tot hij tegen de tachtig was en daarna keerde hij terug naar een oude liefde, beeldende kunst. Andreas Petrus Gerardus van den Heuvel is 88 jaar geworden, R.I.P.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten