Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Kabeltelevisie steeds minder populair

Kabeltelevisie steeds minder populair

In het tweede kwartaal is het aantal televisieaansluitingen gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Marktonderzoeker Telecompaper heeft hier onderzoek naar gedaan. Op dit moment zijn er 7,85 miljoen kabelaansluitingen, dat is 0,2 procent minder dan vorig kwartaal. In totaal stapten 17.000 mensen op of ze gingen over op een andere manier van televisiekijken zoals bijvoorbeeld via internet.

Het aantal digitale aansluitingen steeg wel, maar niet genoeg om de kabel aansluitingen die verloren zijn gegaan te compenseren. Ziggo (voorheen UPC) wist weer geen digitale televisie klanten te winnen, dit is al het tweede kwartaal dat Ziggo marktaandeel inlevert. Maar nog altijd heeft Ziggo 48 procent van de markt in handen.

De kabel blijft nog wel steeds de meest populaire manier om naar televisie te kunnen kijken, ruim 53 procent kijkt nog via de kabel.

Via welke aansluiting kijk jij televisie?

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (3)

CC11
CC11 28 augustus 2015, 14:27
Ik kijk 99% via internet/PC en praktisch uitsluitend series.
Om toch comfortabel te kunnen kijken, wat gezien mijn kijkgedrag is meegenomen,
is mijn PC aangesloten op een flatscreen TV van een aardig formaat.
Digitale televisie heb ik wel maar gebruik ik eigenlijk enkel om voetbal te kijken.
Stella4Ever
Stella4Ever 29 augustus 2015, 09:05
Ik kijk meestal 99% via internet/PC, meer omdat de meeste series die ik kijk. Kan ik gewoon niet via de digitale tv kijken. Nog steeds gebruik ik wel de tv om sommige andere series daarop te kijken of films.
alex3012
alex3012 1 september 2015, 15:13
alles wat ik kijk komt pas weken of maanden later in Nederland op tv dus je word bijna wel gedwongen om achter internet te kruipen.
ze moeten de uitzend schema grens verwijderen dat alles overal tegelijk uit gezonden word dan heb je dit een stuk minder en kijken er meer naar de tv
Log in om een reactie achter te laten