Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

ABC cancelt Revenge na vier seizoenen

Het was een publiek geheim, aangezien de houdbaarsheidsdatum al langer was verstreken. Maar nu is het geen geheim meer: ABC heeft Revenge namelijk na vier seizoenen gecanceld. De dramaserie zal dus niet terugkeren voor een vijfde seizoen. De seriefinale van Revenge, met Emily VanCamp en Madeleine Stowe, is op 10 mei. De laatste aflevering van de serie heet Two Graves.

Alles wees er op dat dit seizoen het laatste zou zijn van Revenge. De kijkcijfers werden met het jaar minder en het verhaal was na vier seizoenen wel klaar. Zeker nadat een van de hoofdpersonages recentelijk het leven liet in de serie. Er werd in het tweede deel van het huidige seizoen ook toe gewerkt naar het einde. Na een promo kwamen aan alle speculaties eindelijk een eind. Daar waren de volgende woorden uit op te maken: ''Be there for the final four episodes" (wees erbij voor de laatste vier afleveringen).

''Wij kunnen officieel aan onze fans aankondigen dat dit het einde van het verhaal is. Wij zijn in gesprek geweest met de zender en wij wilden allen zeker weten dat wij vertrouwen hadden in deze beslissing. Nu dat iedereen (van ons) de finale heeft gezien (die fantastisch is) begrijpt iedereen dat, hoezeer wij ook allemaal houden van de serie, het eindpunt bereikt is'', aldus showrunner en uitvoerend producent Sunil Nayar.

Nayar wees ook op de cliffhanger in de seriefinale. Deze cliffhanger dient als opstapje naar de nieuwe pilot van ABC, genaamd Kingmakers. Kingmakers is nog niet tot serie besteld, maar er gaan geruchten dat Kingmakers een spin-off is van Revenge. ABC ontkent echter dat het een directe opvolger is. Hoe dan ook, de gelijkenissen tussen beide series zijn er wel degelijk. Kingmakers is gesitueerd op een Ivy League universiteit die opgeschrikt wordt door de dood van een student. Diens broer gaat op onderzoek uit en neemt daardoor een nieuwe identiteit aan om de school, en diens decennia oude geheime societeit, te infiltreren.

ABC's hoofd Paul Lee was een grote supporter van Revenge. Lee noemde het zelfs ''een belangrijk merk'' voor de zender. Een goed afgerond verhaal wordt dus zeker verwacht door de fans die jaren hebben geinvesteerd in de serie. Het is dus de vraag hoe deze fans zullen reageren op de aankomende seriefinale.

Revenge, een hedendaagse variant op The Count of Monte Cristo, was een hit toen de serie in première ging in 2011. Maar zoals vaak het geval is bij dit soort soapachtige mysteries, met vaak ronduit absurde wendingen, werd de aandacht voor de serie met de jaren minder. Het werd volgens velen, helaas, vaak een geval van allerlei ongeloofwaardige (rand)zaken introduceren om het concept in leven te houden, iets wat Revenge door de jaren heen niet altijd in dank is afgenomen. Vooral nadat steeds meer grote verhaallijnen afgerond werden en grote personages het leven lieten.

Zijn jullie tevreden/ontevreden met dit nieuws? En, stopt de serie precies op tijd óf is de serie te lang door gegaan?
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (20)

anonymous
anonymous 1 mei 2015, 16:52
Ik heb het met erg veel plezier gevolgd maar dit is zo'n serie waarvan je weet dat het eindig is dit in tegenstelling tot CSI of Law and Order bv. die eindeloos kunnen doorgaan. Nee, het is mooi geweest. Nu nog een mooi einde.
anonymous
anonymous 1 mei 2015, 16:58
Hele mooie serie!! Alleen jammer dat hij eindigt, hoop wel dat hwt een mooi einde wordt!
alexanderleveld
alexanderleveld 1 mei 2015, 17:27
Kan niet zeggen dat dit een grote verassing is, wel vind ik het alsnog knap wel richting ze het verhaal hebben laten gaan en ik kan zelfs niet wachten op de laatste twee afleveringen.

Ik ben het ook helemaal eens met Paul Lee, Revenge is een typische ABC serie, in de lijn van Desperate Housewives, Once Upon a Time en Scandal.

Van Kingmakerd moeten we nog maar eens zien of ze net zo'n fanbase kunnen opzetten.
monique1963
monique1963 1 mei 2015, 20:26
Heb van de serie genoten, maar was er ook wel klaar mee..de afleveringen werden erg langdradig..maar hoop op een mooie finale!
Effo
Effo 2 mei 2015, 09:29
Ik hoop op een mooie finale en inderdaad, ze hadden een seizoen eerder kunnen stoppen. Dit 4e seizoen voegt niets nieuws meer toe, het is een kwestie van 'rekken en erbij blijven' geworden
anonymous
anonymous 2 mei 2015, 19:56
Ik zelf denk dat het type serie als Revenge niet langer dan 2 a 3 seizoenen op televisie hoort te zijn. Bij Revenge zag/zie je precies wat jij zegt: het rekken terwijl er weinig verhaal te vertellen is. Het gaan van onnodige en ongeloofwaardige plot naar de volgende onnodige en ongeloofwaardige wendingen. Revenge, het is mooi geweest.
patrick_1987
patrick_1987 2 mei 2015, 13:32
Goed nieuws, serie is erg langdradig geworden.
Jas04
Jas04 2 mei 2015, 18:52
Beter zo ik heb van de serie genoten en ze stoppen optijd.
Jas04
Jas04 2 mei 2015, 18:54
Beter zo ik heb van de serie genoten maar ze stoppen op tijd.
Droene
Droene 2 mei 2015, 21:57
Ik hoop echt op een mooi einde :) niet de beste serie die ik volg, maar stiekem toch wel een erg leuke zo nu en dan :)
MissRoos
MissRoos 4 mei 2015, 01:14
Het was heel mooi serie, heb ervan genoten. Inhoud was goed en nooit saai, altijd was het spannend en leuk. Ik zal het missen. Serie blijft bij mij nummer 1! Ik ben benieuwd naar de laatste aflevering, ik weet zeker het word top finale!
tweetyfilm73
tweetyfilm73 4 mei 2015, 07:59
Het is een van mijn favoriete serie. Ik heb met veel plezier gekeken. De afleveringen waren nooit saai, altijd spannend maar soms wel langdradig. Jammer dat het gestopt is. maar ik kijk uit naar een geweldig einde van een geweldige serie.
anonymous
anonymous 5 mei 2015, 08:58
Ik heb seizoen 1 en 2 gezien. Waar kan ik seizoen 3 en 4 bekijken? Wie kan mij dit zeggen? Op TV is de setie niet meer. Op Videotheek KPN) waren alleen seizoen 1 en 2.
sweetliessje
sweetliessje 8 mei 2015, 10:15
je kunt ze downloaden
anonymous
anonymous 8 mei 2015, 14:25
Dank voor je reactie. Dat wil ik best doen maar ik weet niet hoe en waar dit moet.
anonymous
anonymous 8 mei 2015, 15:43
Probeer het anders te streamen via, bijvoorbeeld, ch131 of project free tv.
anonymous
anonymous 10 mei 2015, 13:38
Ik weet niet wat je daar mee bedoeld. Ik ben 64 jaar en begrijp best veel maar dit niet. Sorry.
anonymous
anonymous 11 mei 2015, 07:33
Dat zijn websites. Www.ch131.com en http://projectfreetv.so. Daar kun je online series bekijken.
anonymous
anonymous 19 mei 2015, 06:47
Rietje de Keijzer.
Als u nou in uw adresbalk: https://kat.cr/ intypt, dan komt u op kickass torrents terecht.
Ik las dat u seizoen 3 wilde gaan volgen, dan kunt u daarop gewoon intypen in uw geval: Revenge S03E01 (dit betekent Season 3 Episode 1).
Dan komt er een hele lijst met die aflevering erop te staan en het enige wat u dan hoeft te doen is, de gewenste aflevering aanklikken (moet u even kijken of er NLsubs bij staat, deze is dan ook Nederlands ondertitelt) en dan ziet u links boven in de hoek staan: "download deze torrent" en dan klikt u daarop.
Dat is eigenlijk het enige wat u hoeft te doen, u heeft alleen Utorrent (download programma) nodig. Deze is ook gratis te downloaden via Google.
Groetjes!
Maaike1973
Maaike1973 31 mei 2015, 13:23
De enige juiste beslissing. Heb zeker van deze serie genoten maar het werd nu echt tijd om te stoppen. Ben wel benieuwd naar de finale!
Log in om een reactie achter te laten