Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

De Onbekende Seriekijker: Inartie

Niet alleen bekende Nederlanders kijken naar series. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar hij/zij naar kijkt en waarom. Wij hebben dan ook aan De Onbekende Seriekijker gevraagd waar hij/zij het liefst naar kijkt, en waarom. De tweede in de reeks van ‘De Onbekende Seriekijker’ is Hendrie Oude Engberink (37), 2 jaar en 10 maanden lid van MijnSerie.

Hendrie Oude Engberink

Aantal serie-uren per week: Best wel veel. Ik denk toch wel tussen de 15 en 20 uur per week. Met zo af en toe pieken naar de 30 uur. Vooral als Netflix weer wat uitbrengt.
Allereerste serie ooit gezien: De eerste serie die ik heb gezien zal ongetwijfeld The A-Team zijn of iets anders uit die tijd. Als jochie van 7 vond ik The A-Team prachtig, maar als ik het tegenwoordig zie dan is het toch wel wat oubollig (…). De serie waar het echt kijken van series mee is begonnen is Nikita, met Maggie Q.
Beste serie ooit: Lastig kiezen, maar ik denk dat ik dan Breaking Bad kies. Die serie vond ik van begin tot eind een hoog niveau halen. Sons of Anarchy, ook een favoriet van mij, ging op het laatste toch wel iets over de top.
Beste serie op dit moment: Game of Thrones is ongetwijfeld de beste lopende serie wat mij betreft. Met Banshee en The Walking Dead als goede nummers twee en drie.
Serie die op de planning staat: Ik kijk heel erg uit naar The Man in the High Castle en Heroes Reborn. Ook van de nieuwe serie van Kurt Sutter, The Bastard Executioner, verwacht ik wel veel.

The Man in the High Castle


Alhoewel Hendrie al meer dan twee en een half jaar lid is van MijnSerie is hij pas sinds een paar maanden echt actief op de site en zijn gebruikersnaam is Inartie. Hij kijkt zijn hele leven al naar series maar echt seriefreak is hij pas vier en een half jaar. Hendrie vertelt: “Series kijken is voor mij pure ontspanning. Een moment om alles even te vergeten. En ik kijk altijd languit op mijn bank naar series.” Hendrie heeft nog geen account bij Netflix. Op de vraag hoe hij series kijkt kwam het volgende antwoord: “Flikken Maastricht kijk ik natuurlijk gewoon op TV. Voor de rest heb ik andere manieren."

De top vijf van Hendrie is: 1.Breaking Bad, 2.Sons of Anarchy, 3. Band of Brothers, 4. Seinfeld, 5. Game of Thrones. Maar echt verslaafd is Hendrie niet, hij kijkt of keek wel uit naar nieuwe afleveringen van Breaking Bad, Sons of Anarchy en Game of Thrones. Welk genre vind je het leukst? “Actie. Omdat matig acteren in een actieserie goed gemaakt kan worden door de actiescènes. Als het acteerwerk in The Walking Dead niet zo goed zou zijn, zou het een erg saaie serie zijn geweest.” Hendrie vervolgt: “Ik heb niet echt een voorkeur, maar denk dat de meeste series die ik volg wel uit Noord-Amerika komen. Scandinavische series zou ik niet zo snel aan beginnen vanwege de taal.”


Bryan Cranston in Breaking Bad
Op dit moment volgt hij niet zoveel series, Hendrie vertelt: “We zitten nu tussen de zomerseries en de herfstseries in, dus op dit moment niet veel. Fear The Walking Dead en Flikken Maastricht denk ik zijn de enige nog lopende series op dit moment.” Op de vraag of hij ook een favoriete acteur of actrice heeft antwoordt hij: “Ik heb niet echt favoriete acteurs of actrices. Ik vond bijvoorbeeld Bryan Cranston geweldig in Breaking Bad, maar ik denk dat het vaak een combinatie is van het talent van de acteur en het schrijfwerk van het schrijversteam. Het wil niet zeggen dat hij in een volgend project weer zo goed is.”

Hendrie wacht vaak de kijkcijfers af voordat hij aan een serie begint en als de trailer niet aanslaat begint hij er vaak al helemaal niet aan. Maar Sinbad (2012) was toch wel de slechtste serie die hij heeft gezien, Hendrie: “Slecht acteerwerk en het zag er allemaal wel heel erg nep uit.”

De laatste vraag die ik aan Hendrie stelde was, welk cijfer hij zichzelf zou geven als seriefanaat (schaal 1 tot 10): “Ik denk dat ik mezelf wel 8 kan geven en MijnSerie is erg handig in het bijhouden van wat ik gezien heb en voor het vinden van nieuwe series.”

Hendrie (Inartie) is niet langer De Onbekende Seriekijker, we weten nu waar hij graag naar kijkt en ook waar. Volgende keer komt er een andere seriefan aan bod.

Voor nu, met hartelijke dank aan Hendrie, tot de volgende seriekijker.

Met vriendelijke bekende seriegroet,

Mandy

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (5)

JanWillemK
JanWillemK 21 september 2015, 13:01
Leuk! Goed geschreven ook Mandy.

Kijkcijfers zijn wat dat betreft inderdaad wel erg belangrijk, daaruit valt toch wat makkelijker te bepalen of de serie gecanceld gaat worden of niet.
The Man in the High Castle kijk ik ook wel erg naar uit!

Bryan Cranston stelt eigenlijk nooit teleurgesteld .Hij weet het altijd wel goed neer te zetten, of hij nu een vader speelt of een drugsbaas.
Mandy1966
Mandy1966 21 september 2015, 13:06
Dank je wel.
anonymous
anonymous 21 september 2015, 21:08
Helaas is The Bastard Executioner niet geworden wat ik er van verwacht had. Heb deze na 2 afleveringen inmiddels geschrapt.

Ik vond het erg leuk om hier ana mee te werken.
anonymous
anonymous 21 september 2015, 21:13
En wat The A-Team betreft, als ik hem tijdens het zappen tegenkom blijk ik wel altijd hangen :) het oubollige is meer de actie, het leegschieten van een heel magazijn zonder iets of iemand te raken ;)
Mandy1966
Mandy1966 21 september 2015, 21:34
En wij vinden het leuk dat je mee hebt gedaan.
Log in om een reactie achter te laten