Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Acteur verlaat Grey's Anatomy

Let op: dit nieuwsbericht bevat spoilers over een belangrijk personage uit Grey's Anatomy.

Een belangrijk personage uit Grey's Anatomy heeft de serie verlaten. Het personage is een origineel castlid van de serie en is dus al vanaf het begin te zien. De afgelopen aflevering markeerde namelijk het vertrek van Patrick Dempsey (Dr. Derek Shepherd).

"Na elf seizoenen Grey's Anatomy, verlaat Patrick Dempsey de serie. Dr. Derek Shepherd is een iconisch personage en wij zijn er trots op dat wij het thuis waren van 'McDreamy' en het liefdesverhaal van 'Mer/Der'. De toewijding door de jaren heen van de fans van Grey's, zijn toe te schrijven aan het creatieve brein van Shonda Rhimes en het talent van Dempsey. 'McDreamy' zal erg gemist worden en wij wensen Patrick het beste toe", zei ABC in een persbericht.

De afgelopen aflevering, geschreven door maker Shonda Rhimes, maakte een eind aan weken van speculatie dat Dempsey, die de rol al speelt sinds de serie van start ging in 2005, de serie dit seizoen zou verlaten.

Dempsey verlengde vorig jaar zijn contract nog en dat kwam als een verassing. Vooral omdat de acteur al hints liet vallen dat hij misschien klaar was om de serie te verlaten. Dempsey was ook weinig te zien dit seizoen. Er gingen zelfs geruchten dat er drama achter de schermen was.

Zijn vertrek, zijn personage laat op een dramatische manier het leven, werd lang geheim gehouden. Het nieuws lekte dan toch na een interview met Entertainment Weekly, waardoor zijn vertrek al bekend was op sociale media.

"Derek Shepherd zal altijd een belangrijk karakter zijn, en blijven, voor Meredith, voor mij en voor de fans. Ik had absoluut nooit gedacht dat ik vaarwel zou moeten zeggen aan onze 'McDreamy'. Patrick Dempsey's spel vormde Derek op een manier waarvan wij allebei hoopten dat het een goed voorbeeld zou zijn van wat jonge vrouwen moeten eisen van moderne liefde. Zijn verlies zal door iedereen gevoeld worden. Nu zullen Meredith en de gehele Grey's Anatomy familie onbegonnen grond betreden nu wij dit nieuwe hoofdstuk in haar leven openen. De mogelijkheden voor de toekomst zijn oneindig. Zoals Ellis Grey zou zeggen: "het wiel blijft altijd draaien", aldus maker Shonda Rhimes.

Grey's Anatomy zal het vertrek van Dr. Shepherd bespreken in een dubbele aflevering volgende week. Daardoor zal Scandal volgende week niet te zien zijn. De seizoensfinales van Grey's en Scandal zijn nu beiden op 14 mei.

Patrick Dempsey heeft zelf nog een overeenkomst met ABC voor het ontwikkelen van een nieuw project en hij is bezig met een dramserie voor Sundance Channel.
Vorige aflevering
Never Felt So Alone
Never Felt So Alone
20x05
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_alexanderleveld
24 apr 2015 15:00 -
Het was echt een shock, toen ik zojuist de aflevering zat te kijken. Juist op dit soort momenten is Grey's Anatomy toch op zijn sterkst, maar wat mij betreft gaan we nu richting het einde van deze reis van onze Mredith Grey. Volgens mij ben ik ook de enigste die het als enige uitweg ziet om Derek Shepherd de serie uit te schrijven. Another break-up was totaal niet realistisch geweest. Nu valt er natuurlijk wel wat voor te zeggen hoeveel Meredith nog kan hendelen in haar op z'n zachts gezegd bewogen leventje :p
Reageer
avatar_anonymous
27 apr 2015 17:13 -
Ik vind het hele verhaal achter zijn verhaal zo vaag. Het is net alsof Patrick iets achterhoudt en dit geen vrijwillige keuze was van hem om de serie te verlaten. Het is echt heel erg jammer om zonder hem de serie verder te kijken. Ik ben benieuwd wat dit allemaal voor Meredith zal doen..
Reageer
Grey's Anatomy