Elementary
  • Geef een cijfer per seizoen
  • Hou me op de hoogte
  • Cijfers van vrienden
  • Maak favoriet
  • Start met volgen
8,0
1.158 stemmen
Geef jouw cijfer:

Elementary

Facebook Twitter Twitter
2012 - .. |Drama
Te zien op
Netflix
Elementary is een Amerikaanse dramaserie van de zender CBS. De serie gaat later dit jaar in premiere.

Nadat hij uit de gratie viel bij Scotland Yard en in een ontwenningskliniek belandde, vlucht de excentrieke Sherlock Holmes naar Manhattan, waar zijn rijke vader hem dwingt om zijn ergste nachtmerrie te bezoeken, namelijk Dr. Joan Watson. Zij was een succesvolle chirurg tot op een dag een patiënt stierf op haar operatietafel en ze haar vergunning verloor. Nu helpt ze voormalige verslaafden om nuchter te blijven. Voor Watson is dit een nieuwe kans om mensen te helpen en tegelijkertijd is een soort van boete voor haar.

Maar Sherlock Holmes waarschuwt haar dat hij niet zoals haar andere klanten is en dat ze niets met haar expertise kan betekenen voor hem. Zo is hij vastbesloten om zijn eigen afkickprogramma te volgen door zijn werk als politie-adviseur weer op te nemen, nu in New York City.

Joan Watson ziet geen andere mogelijkheid dan Sherlock te begeleiden tijdens zijn werkopdrachten. Maar beiden beginnen naar elkaar toe te groeien. Sherlock kan de medische kennis van Watson goed gebruiken en door Sherlock ontdekt Watson dat ze talent heeft om een onderzoeker te spelen.
...

Eerstvolgende aflevering

Seizoen 4 - Afl. 1

Laatste afleveringen

Seizoen 3 - Afl. 22
Seizoen 3 - Afl. 21
Seizoen 3 - Afl. 20
Seizoen 3 - Afl. 19
Bekijk alles
Geplaatst op 13 juli 2015, 14:21
Van 6 juli tot 12 juli is er weer een hoop gebeurd. Niet alleen wordt er gefietst in Frankrijk maar ook is de finale geweest van het tennistoernooi in Londen. Heb...
Aantal reactie's: 7
Geplaatst op 15 juni 2015, 12:17
Wie heeft ondanks het weer het hele weekend besteed om te kijken naar het derde seizoen van Orange Is the New Black? En heb je dan tussen door even de tijd...
Aantal reactie's: 6
Geplaatst op 10 juni 2015, 10:40
CBS is snel met het nieuwe uitzendschema voor seizoen 2015-2016. Zoals gebruikelijk start het seizoen met American Football op donderdag 17 september, maar het...
Aantal reactie's: 7
Bekijk alles

Suggesties


De serie suggesties worden geladen

Zijn de serie suggesties er nu nog niet? We zijn druk bezig om ze te zoeken.
Volgende keer iets minder snel naar beneden scrollen, dank je wel.

Reacties (10)

Populaire reacties
Recente reacties
avatar_Chica43
14 dec 2012 10:17
Erg leuke serie! Een moderne Sherlock en zeer originele "Watson"! Af en toe een vleugje humor en goeie verhalen! De moeite zeker meer dan waard!
Reageer
avatar_mysticfalls
06 jul 2015 04:46
Net einde van seizoen 3 gezien, had zoiets niet verwacht en zeer jammer van hem. Maar ik geloof in dat het goed komt.
Reageer
John Doe
yng (gast)
24 okt 2014 20:22
zo veel beter dan dan de serie: sherlock holmes. absoluut mijn favo. veel rouwer! en echter. ik vind brett ook goed, maar altijd een beetje stijf. elementary is echt me favoriete serie!!!
Reageer
avatar_Spiderm8n
03 jan 2014 15:48
Aardig ! wel veel minder dan de Britse tegenhanger : Sherlock
Reageer
avatar_Djoox
29 mei 2013 23:10
Absoluut mijn favoriete serie van dit moment.
Reageer
avatar_antimidant
13 jan 2013 01:01
....Verrassend....Net nu ik het volgen van Elementary eigenlijk wilde opgeven keek ik uit verveling toch naar aflevering 12........Deze aflevering doet het gemis aan spanning en een verhaallijn uit de eerdere 11 afleveringen volledig verdwijnen.. Moriarty is back en zowaar zit er ook meer diepgang in het acteerwerk en de karakters dan voorheen. Na deze constatering ben ik toch razend benieuwd hoe ze Elementary gaan vervolgen en of de kwaliteit van 12 wordt behouden....
Reageer
avatar_elfiestas
08 jan 2013 22:35
Net 1e 2 afleveringen gekeken. Het kon mijn aandacht niet echt grijpen. Geef het nog een kans.
Reageer
avatar_antimidant
30 nov 2012 09:48
Ik ging de serie eigenlijk steeds meer waarderen nadat ik besefte dat "sick boy" uit Trainspotting de leading role van Sherlock Holmes hierin heeft. Hij is helaas geen Jeremey Brett in diens vertolking van Sherlock Holmes, maar hij zet het karakter toch overtuigend neer.
Reageer
avatar_gumstarr
02 aug 2014 18:44
Ja, ik weet ook wel dat je bij Elementary als disclaimer altijd moet zeggen: “Ok, maar het is geen Sherlock.”. Dat neemt echter niet weg dat je er prima naar kunt kijken. Niet in de laatste plaats omdat Lucy Liu er in zit en ik koester dus veel liefde voor Lucy. Zouden jullie ook moeten doen. Niemand verwijdert namelijk zo sexy het hoofd van z’n romp als zij.

Lucy speelt de buddy van Sherlock. Sherlock deed namelijk heroïne van de lepel in z’n arm en dat is geen sociaal maatschappelijk gewenste bezigheid. Dat begreep Sherlock ook wel, dus om aan de verleidingen van het opiaat te ontsnappen nam hij het vliegtuig van Londen naar New York. Om zijn onrust wat de kop in te drukken, zet Sherlock daar z’n zes zintuigen in om de NYPD bij te staan als er weer een aan stukken gereten lichaam in een badkuip wordt gevonden. Zo is Sherlock.

Elementary is een beetje als bastognekoeken. Je kunt er in principe één eten, maar meestal worden het er toch een stuk of drie vier. Ondanks dat Joan (Lucy) en Sherlock wel langzaam steeds meer naar elkaar toe groeien, is er verder niet echt een enorme rode draad. Dat is jammer. Luister, we zijn Hollanders, dus er moet ook altijd wat te zeiken zijn.
Reageer
avatar_Roeman
31 jan 2013 11:40
Het is een aardige serie, die vaag doet denken aan de Holmes & Watson van Sir Conan Doyle. Maar als je vergeet dat het de Holmes en de Watson moet voorstellen is het gewoon een hele aardige serie, met leuke acteurs, vooral Liu trekt steeds meer de aandacht. Ben ook heel benieuwd te zien hoe "The Woman" Irene Adler en Moriaty een rol gaan krijgen in deze serie. "The Woman" zal waarschijnlijk niet fysiek verschijnen maar ze speelt toch een grote rol in het verleden van Holmes. Maar om nu te zeggen ik kijk naar een nieuwe Brett of Cumberbatch, nee dat niveau halen ze tot nu toe zeker nog niet.
Reageer

Voeg reactie toe

Niet alle velden zijn juist ingevoerd. Controleer de rode velden.
John Doe
Poster van Elementary