Delen op social media

Elementary

8,0
Seriescore
1.390 stemmen
Eerstvolgende aflevering
Datum nog onbekend.

Info

Bekijk trailer
Koop serie
Netflix
Looptijd:2012 - ..
Duur:
Netwerk:CBS
Genres:Drama, Detective
Elementary is een Amerikaanse dramaserie van de zender CBS. De serie ging in 2012 in première.

Nadat hij uit de gratie viel bij Scotland Yard en in een ontwenningskliniek belandde, vlucht de excentrieke Sherlock Holmes naar Manhattan, waar zijn rijke vader hem dwingt om zijn ergste nachtmerrie te bezoeken, namelijk Dr. Joan Watson. Zij was een succesvolle chirurg totdat op een dag een patiënt stierf op haar operatietafel en ze haar vergunning verloor. Nu helpt ze voormalige verslaafden om nuchter te blijven. Voor Watson is dit een nieuwe kans om mensen te helpen en tegelijkertijd is een soort van boete voor haar.

Maar Sherlock Holmes waarschuwt haar dat hij niet zoals haar andere klanten is en dat ze niets met haar expertise kan betekenen voor hem. Zo is hij vastbesloten om zijn eigen afkickprogramma te volgen door zijn werk als politie-adviseur weer op te nemen, nu in New York City.

Joan Watson ziet geen andere mogelijkheid dan Sherlock te begeleiden tijdens zijn werkopdrachten. Maar beiden beginnen naar elkaar toe te groeien. Sherlock kan de medische kennis van Watson goed gebruiken en door Sherlock ontdekt Watson dat ze talent heeft om een onderzoeker te spelen.
Meer lezen

Acteurs

Nieuws (101)

Populaire reacties (12)

avatar_Chica43
14 dec 2012 10:17 -
Erg leuke serie! Een moderne Sherlock en zeer originele "Watson"! Af en toe een vleugje humor en goeie verhalen! De moeite zeker meer dan waard!
Reageer
avatar_aburex
13 nov 2015 09:07 -
Beste een goede serie. Lijkt in de verste verste niet op de originele, maar dat hoeft ook niet. Heb juist seizoen 2 beëindigt en ben benieuwd naar het volgende seizoen.
Reageer
John Doe
yng (gast)
24 okt 2014 20:22 -
zo veel beter dan dan de serie: sherlock holmes. absoluut mijn favo. veel rouwer! en echter. ik vind brett ook goed, maar altijd een beetje stijf. elementary is echt me favoriete serie!!!
Reageer
avatar_Spiderm8n
03 jan 2014 15:48 -
Aardig ! wel veel minder dan de Britse tegenhanger : Sherlock
Reageer
avatar_Christophe
22 jan 2016 12:32 -
Alleen al voor Lucy Liu de moeite van het kijken waard. Dat zo een formidabele actrice hier haar medewerking aan verleende, geeft de serie een dikke extra. De plotlijnen zijn (meestal) top en het Sherlock personage is ook prima, een compliment komende van mij (omdat ik zo een fan ben van Cumberbatch en "zijn" Sherlock is natuurlijk niet te overtreffen).
De nevenpersonages Gregson en Bell zitten helemaal in hun rol, en de sfeer die van de hele serie uitgaat, voelt lekker huiselijk. Zeer ontspannend kijkvoer dus.
De afleveringen waarin Sherlocks broer Mycroft of zijn nemesis Moriarity opduiken, behoren tot de allerbeste vond ik.
Een aanrader voor fans van Castle, The Mentalist of Forever.
Reageer

Afleveringen en seizoenen

Eerstvolgende aflevering
Datum nog onbekend.
04x22
24 april 2016
04x23
1 mei 2016
04x24
8 mei 2016
Seizoen 3
0/24
Seizoen 4
0/24
Seizoen 5
0/0

Recensies (8)

8
Elementary - Seizoen 3
25 sep 2015
Jasper Achterbergh
© CBS Sir Arthur Conan Doyle schreef vier boeken en 56 korte verhalen over het personage Sherlock Holmes. Het eerste verhaal verscheen in 1887. Over het karakter Sherlock Holmes verschenen na zijn debuut 200 films en regelmatig verschijnt hij in series (al dan niet als hoofdfiguur). Eén van...
7
Elementary - Seizoen 1 (DVD)
5 jan 2015
Danny Wilde
Sherlock Holmes blijft een prachtig klassiek karakter. Decennialang trekt de beroemde speurder publiek, zowel lezers als bioscoopgangers en televiesiekijkers. De BBC was in 2010 de eerste die de held naar de moderne tijd transporteerde en het Amerikaanse CBS volgde al snel in 2012. Sherlock...

Video's (4)

Elementary - Trailer (Season 01)
Geplaatst op 26 april 2016, 09:32
Elementary - Trailer (Season 01)
Elementary Teaser Trailer english HD
Geplaatst op 24 januari 2014, 08:14
Elementary Teaser Trailer english HD

Kijkcijfers Amerika

Vergelijkbare series

De serie suggesties worden geladen
Zijn de serie suggesties er nu nog niet? We zijn druk bezig om ze te zoeken. Volgende keer iets minder snel naar beneden scrollen, dank je wel.
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of word Fan!
MijnSerie
Gratis in de App Store
Gratis in de Play Store
BekijkBekijk