Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
10
anonymous geeft "Banshee - Seizoen 3" een 10.
Geschreven door anonymous op 23 Maart 2015.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Banshee - Seizoen 3

Wat kan ik nu nog zeggen over Banshee, dat nog niet gezegd is? Fans van deze serie zullen de volgende dingen kunnen beamen: weergaloos, geweldig, spannend, sexy, over de top, bloederig en de beste actieserie van dit moment. Ik denk dat er zelfs nog meer steekwoorden zijn, maar die zal ik achterwege laten. Waar het hier om gaat is het derde seizoen van Banshee. Enige nadeel van deze serie: elk seizoen bestaat maar uit tien afleveringen en dat is voor mij te weinig. Elke keer tien maanden moeten wachten op nieuwe afleveringen is ook geen pretje.

Weet je nog waar seizoen twee eindigde? Ik zal je geheugen even opfrissen. Rabbit is hemelen, Job, Carrie en Hood hebben een kerk aan diggelen geschoten, Carrie en Gordon kunnen niet meer door één deur, Rebecca en Kai hebben een onderonsje onderaan de trap, Chayton wordt geïntroduceerd, en nog steeds weten we niet wat de echte naam van de man achter Lucas Hood is. Een aantal mensen verloor het leven, waaronder Emmett en zijn vrouw, die bruut vermoord werden door neonazi's.

Seizoen drie, wat een achtbaanrit was dat. De makers van dit spektakel hebben hun grenzen verlegd, waardoor de serie nog rauwer, bloederiger en gewelddadiger is geworden. Ze hebben in het derde seizoen iets neergezet wat ik nog nooit in een film of serie heb gezien. Daarnaast zijn de gevechten nog harder en soms zelfs bruut te noemen. De actiescènes zijn net zo geweldig als in menig actiefilm. De adrenaline en het bloed spat van het scherm af tijdens de afleveringen.

Goed, tot zover het spektakel rondom Banshee, jullie zijn vast veel meer geïnteresseerd in Banshee zelf. Kennen jullie Chayton nog, die boom van een indiaan? Juist, dan heb je meteen de slechterik van dit seizoen te pakken. De grote getatoeëerde man met de zachte stem en zijn mooie bruine ogen. Als je niet beter zou weten, zou je hem nog aardig gaan vinden. Ik kan jullie zeggen: trap er niet in. Niets is zachtaardig aan hem, niets is leuk, gezellig en rustig. Gaandeweg het seizoen heb ik ook steeds meer een hekel aan hem gekregen.

Naast de problemen die Hood krijgt met Chayton, hebben de rest van de bewoners van Banshee ook hun problemen. Proctor krijgt te maken met een groot verlies, Carrie werkt zich in de problemen en Sugar blijft bekvechten met Job. De ene aflevering is nog beter dan de voorgaande en als je denkt dat het niet beter, bruter, gewelddadiger en mooier kan, zorgen de makers weer voor een verrassing. Dat maakt dit derde seizoen van Banshee, voor mij, het allerbeste seizoen tot nu toe. De finale was er één voor in de boeken. Een uur later zat ik nog met trillende handen van de adrenaline.

Naast de oude vertrouwde gezichten in Banshee, krijgen we dit seizoen te maken met twee nieuwkomers: Colonel Douglas Stowe (Langley Kirkwood, Dominion) en Kurt Bunker (Tom Pelphrey, As The World Turns). Het personage van Kurt Bunker is geweldig en ik heb van elke scene, waarin hij zat, genoten. Hopelijk zien we nog veel meer van deze man met zijn vreselijke verleden. Naast de nieuwkomers moeten we helaas ook dit seizoen weer afscheid nemen van mensen die we hebben leren kennen toen we in Banshee verbleven.

Op 12 februari maakte Cinemax bekend dat er een vierde seizoen komt. Dit seizoen zal in plaats van de gebruikelijke tien afleveringen maar acht afleveringen bevatten. Daarnaast zullen ze niet meer filmen in New York, wat zou kunnen betekenen dat de cast van Banshee, Banshee gaat verlaten om ergens ander op zoek te gaan naar slechteriken en meer geld.
Mocht je Banshee nog gaan (her)bekijken, let dan eens op de beelden bij de begintune, die zijn elke keer weer anders, en ik kan het niet vaak genoeg zeggen; vergeet niet te kijken na de aftiteling.
Ik ga me verheugen op 2016, het jaar dat Banshee weer terug zal komen. Het zal een lange zomer worden, zonder de mensen uit mijn favoriete dorp.
Volg Banshee
Vorige aflevering
Requiem
Requiem
04x08
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (6)

avatar_Katz
23 maa 2015 17:02 -
Ik kan alleen maar zeggen dat ik het 100% eens ben met deze recensie. Het is en blijft een top serie, ik kijk dan ook zeker uit naar seizoen 4. Ik blijf mij verassen hoe ze elke keer weer de climax weten te bereiken dat je op het puntje van je stoel zit.
Reageer
avatar_KoNijn
24 maa 2015 11:38 -
Geweldig seizoen, prachtige vecht scenes (Burton/Nola)....
Reageer
avatar_Kim69
24 maa 2015 13:24 -
Spot-on recensie. Gaat inderdaad een lange zomer worden ;)
Reageer
avatar_GoonerJenny
07 apr 2015 18:20 -
Banshee is geweldig!!!!!!!
Reageer
avatar_anonymous
08 apr 2015 08:51 -
Dit was natuurlijk het beste seizoen tot nu toe; het wordt heel moeilijk om hier nog over heen te haan. Met idd een fantastische Kurt Bunker, fantastische vechtscenes en meerdere fantastische afleveringen (voor het eerst). Ik had niet gedacht het te zeggen, maar ik denk dat dit nu al een van de beste series is van dit jaar. Op naar seizoen 4! Er zijn al een aantal mensen aangetrokken voor het komend seizoen, zoals de broer van Bunker. Ik ben benieuwd.
Reageer
avatar_Waku
11 apr 2015 12:00 -
Heerlijke brute en actierijke serie
Reageer
Banshee